Kao i svake godine, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na jedinstven je način započela i obilježila zimske praznike i blagdane. Održana je  jednosatna božićna predstava koja je započela modnom revijom učenica manekenske skupine naše škole, pod mentorstvom profesorice Davorke Varžić, koje su predstavile modne kreacije učenika trećeg razreda dizajna odjeće pod mentorstvom profesorice Štefice Zajec-Stanić.

Nakon njih, školom su se odjeknuli zvuci klarineta. Glazbena skupina pod nazivom Trio klarineta odsvirala je pjesmu Tico-Tico Zequihna de Abreua. Nakon izvrsnih glazbenika, na pozornici je učenik prvog razreda medijskih tehničara, Lovro Sović, izrecitirao pjesmu učenice Valentine Šenator iz trećeg razreda dizajna odjeće. Nakon božićne recitacije, stigla je i božićna pjesma. Učenici prvog razreda medijskih tehničara, Emanuela Šain-Jovanović i Roberto Tkalec svoje vokalne sposobnosti prikazali su na pjesmi Božićno jutro.

Dok su se u publici slegli dojmovi od navedenih vokalista, za uvježbanu predstavu pripremali su se učenici četvrtog razreda medijskih tehničara. Radi se o predlošku Božićne pjesme Charlesa Dickensa. Scenografiju su izradili učenici četvrtog razreda dizajna odjeće pod mentorstvom profesorice Antonije Čačić. Kostime su izradili učenici trećeg razreda dizajna odjeće uz mentorstvo profesorice Štefice Zajec-Stanić. Za video isječke koji su se prikazivali tijekom predstave bila je zadužena Petra Sokolić, a za glazbeni dio učenica drugog razreda glazbenog odjela Patricija Bartol. Predstavu su s profesoricom Lahorkom Jurinić uvježbavali već spomenuti učenici četvrtog razreda medijskih tehničara.

Nakon predstave čija je poanta bila pokazati da svatko u sebi ima barem malo božićnog duha, za kraj, Brass ansambl naše glazbene škole predstavio se sa skladbom Roberta Mihovilića, Proštenje, 1. stavkom: Procesija i 2. stavkom: Vesela zabava te glazbenim zvucima raznih instrumenata završili božićnu priredbu Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. Konferansu su vodile učenice Petra Sokolić i Marta Dlesk.

Napisala: Petra Sokolić, 4.MT

Prethodni članakŠkolski volonteri uključili se u akciju “Solidarnost na djelu”
Sljedeći članakRetrospektiva: deset najčitanijih članaka u 2018. na našoj Tabuli
Bivša glavna urednica digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2017./2018. i 2018./2019.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.