U finalnu konkurenciju Plitvice film festivala plasirala su se čak četiri kratkometražna filma u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Ovaj filmski natječaj za djecu i mlade fokusirao se na tematiku i problematiku prirode te zaštite prirodne baštine. Festival se oformio povodom 70. obljetnice osnivanja Nacionalnog parka Plitvička jezera i 40. obljetnice njegovog uvrštavanja u UNESCO-ovu listu svjetske baštine.

Stručni žiri odabrao je deset najboljih filmova koji će se prikazati tijekom festivala (22. rujna) u samom Nacionalnom parku Plitvička jezera. Na festival su uvršteni filmovi Naturae učenika Patrika Brleka i Antonia Andročeca, Poznato Nepoznato učenice Melani Stužić, Moderna kuharica učenica Dorje Cug i Dee Vitas te Perspektiva učenika Mihaela Mutaka i Patrika Jarnjaka. Selektirani filmovi nastali su na nastavnim satovima predmeta Film kojeg održava nastavnica Tamara Bilankov za usmjerenje medijskih tehničara. Razvijajući svoje projekte za filmski festival učenici su kritički promišljali o izrazitoj važnosti zaštite prirode te o vlastitoj ulozi u tom procesu koji je ključan problema na globalnoj razini.

Najbolji film bira se online glasanjem, stoga možete pogledati filmove i glasati za svog favorita na stranici organizatora.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.