U finalnu konkurenciju Plitvice film festivala plasirala su se čak četiri kratkometražna filma u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Ovaj filmski natječaj za djecu i mlade fokusirao se na tematiku i problematiku prirode te zaštite prirodne baštine. Festival se oformio povodom 70. obljetnice osnivanja Nacionalnog parka Plitvička jezera i 40. obljetnice njegovog uvrštavanja u UNESCO-ovu listu svjetske baštine.

Stručni žiri odabrao je deset najboljih filmova koji će se prikazati tijekom festivala (22. rujna) u samom Nacionalnom parku Plitvička jezera. Na festival su uvršteni filmovi Naturae učenika Patrika Brleka i Antonia Andročeca, Poznato Nepoznato učenice Melani Stužić, Moderna kuharica učenica Dorje Cug i Dee Vitas te Perspektiva učenika Mihaela Mutaka i Patrika Jarnjaka. Selektirani filmovi nastali su na nastavnim satovima predmeta Film kojeg održava nastavnica Tamara Bilankov za usmjerenje medijskih tehničara. Razvijajući svoje projekte za filmski festival učenici su kritički promišljali o izrazitoj važnosti zaštite prirode te o vlastitoj ulozi u tom procesu koji je ključan problema na globalnoj razini.

Najbolji film bira se online glasanjem, stoga možete pogledati filmove i glasati za svog favorita na stranici organizatora.

Prethodni članakVito Vidović finalist na međunarodnom fotonatječaju “Skills in Action”
Sljedeći članak“Moderna kuharica” na Dubrovačkom filmskom festivalu
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.