Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok već je tradicionalno uspješna kada je u pitanju državno natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. U velikoj konkurenciji škola, učenici su se ponovno plasirani na državnu razinu natjecanja. Nakon održanog županijskog natjecanja za 2A kategoriju i školskog natjecanja za 3A kategoriju, na državnu razinu u Rijeku pozvane su učenice Magdalena Štibohar iz 4. razreda grafičkog dizajna s mentoricom Nikolinom Ptičar i Lucija Kranjec iz 2. razreda grafičkog dizajna s mentoricom Anuškom Alfirević.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Ekologija te je na državnu razinu iz osnovnih škola, gimnazija i škola s programima vizualnih umjetnosti i dizajna pozvano svega 39 učenika u pratnji mentora (13 za svaku kategoriju). U svakoj od kategorija prema novim, strožim pravilima, dodijeljene su samo tri nagrade. Naše su učenice ostvarile više nego dobar plasman i vratile se zadovoljne onim što su pokazale u drugoj fazi natjecanja. Dodjela nagrada i priznanja upriličena je u zanimljivom prostoru broda Botel Marina, a izložba je održana u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca – u sjajnoj Galeriji Juraj Klović.

Učenički radovi nagrađeni i na stvaralačkim natječajima

Osim sudjelovanja na državnom natjecanju LIK, učenici se rado uključuju i u stvaralačke natječaje. Na nedavnom SFerinom literarnom i likovnom natječaju za djecu i mlade prvu nagradu u kategoriji likovnih radova osvojila je Maja Škrlin (mentorica Anuška Alfirević) na temu Utočište snova, a treću nagradu dijele Nives Martinić (mentorica: Carmen Bačura Potočić) i Vanja Landripet (mentorica Aleksandra Mašić Tumpa). Dodjela nagrada održat će se na SFeraKonu sredinom mjeseca svibnja.

Radovi naših učenica izabrani su i za izložbu Radost slikanja uz glazbu na temu Žar ptica – baletne suite Igora Stravinskog čija je glazba inspirirala učenice u ostvarenju likovnih radova. Izložbom, koja je postavljena u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, obuhvaćeni su radovi učenica Tatjane Hamin i Sare Posavec nastali pod mentorstvom Mirjane Smolić te učenice Lucije Vlašić pod mentorstvom Antonije Čačić.

Prethodni članakO makedonskom prijateljstvu i suradnji iz učeničke perspektive
Sljedeći članakKraj plastičnom onečišćenju kroz “trash art”
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.