Nastavnice Barbara Hanjilec, Dea Kovačević, Tamara Bilankov, Ruža Leskovar i Davorka Frgec-Vrančić u sklopu Erasmus+ projekta Moderna učionica odradile su od 4. do 8. veljače petodnevni job shadowing (praćenje rada kolega) u gradu Derryju u Sjevernoj Irskoj.

U pet dana dobile su uvid u obrazovni sustav Sjeverne Irske i Republike Irske, promatrale nastavni proces u osnovnoj školi Lisnagelvin i srednjim školama Thornhill College i Saint Mary’s College, posjetile Ulstersko sveučilište, školu za djecu s posebnim potrebama Ardnashee te Bluebell udrugu koja promiče povezivanje svih obrazovnih institucija i provođenje umjetničkih projekata za dobrobit zajednice. Sudjelovale su na radionici primjene CLIL metode, virtualne i proširene stvarnosti u nastavnom procesu te su posjetile nacionalni park Giant’s Causeway i Dublin, glavni grad Republike Irske. Iznimno kvalitetne i inspirirajuće sadržaje ove mobilnosti organizirala je Academy for International Science and Research koja je pozvala ŠUDIGO Zabok na daljnje povezivanje putem projekata i suradnji na promicanju igrifikacije i digitalnih sadržaja u nastavnom procesu.

Detaljnije o ovoj mobilnosti, ali i ostalim aktivnostima unutar projekta Moderna učionica možete pročitati na mrežnoj stranici projekta.

Prethodni članakŠudigovci na Noći muzeja u Lobor-gradu
Sljedeći članakŠkolsko natjecanje iz hrvatskoga jezika
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.