Početkom školske godine 2018./ 2019. Škola je sa svojim učenicima i profesorima uključena u provedbu projekta CRISS – Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools koja se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj te pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika.

U sklopu projekta razvijena je platforma za personalizirano učenje i poučavanje digitalnih kompetencija koja korisnicima pruža otvorene i skalabilne mogućnosti digitalnog poučavanja putem oblaka. U radu s učenicima drugih razreda web dizajnera, grafičkih tehničara, industrijskih dizajnera i dizajnera odjeće, nastavnici naše škole Krešimir Varga, kao koordinator, te Davorka Frgec Vrančić i Andreja Barčan putem platforme će koristiti dostupne scenarije poučavanja koji će im pomoći u cjelokupnom procesu vrednovanja digitalnih kompetencija.

U ovaj projekt je uključeno 1082 učenika i 80 nastavnika koji će tijekom cijele školske godine 2018./2019. testirati rad platforme i implementirati i vrednovati digitalne kompetencije svojih učenika. Inače, u projektu na području Hrvatske sudjeluje 20 škola, od čega je 13 srednjih i sedam osnovnih.

Prethodni članakRetrospektiva: deset najčitanijih članaka u 2018. na našoj Tabuli
Sljedeći članakVito Vidović snima portrete koji pričaju priču
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.