Hrvatski školski muzej je početkom školske godine pozvao na suradnju dječje vrtiće, osnovne i srednje škole i druge odgojno-obrazovne ustanove s ciljem prikupljanja likovnih radova za odabir i slanje na međunarodnu izložbu u Japanu koja će se održati tijekom srpnja i kolovoza 2019. godine.

Na natječaj je ukupno pristiglo 1125 radova, a stručno povjerenstvo Hrvatskog školskog muzeja odabralo je za izlaganje njih 147. Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok odabrana su dva rada učenica drugog razreda (smjer likovne umjetnosti i dizajna) – U tramvaju učenice Karle Draganić i Plants učenice Patricije Pripeljaš. Njihova mentorica je dr. art. Mirjana Smolić, nastavnica Teorije oblikovanja.

Hrvatski školski muzej sudjeluje u suradnji s Veleposlanstvom Japana u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa. Svake druge godine, na poziv organizacije JOCA – Japan Overseas Cooperative Association, Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje likovnih radova djece u dobi od 4 do 15 godina. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.