Hrvatski školski muzej je početkom školske godine pozvao na suradnju dječje vrtiće, osnovne i srednje škole i druge odgojno-obrazovne ustanove s ciljem prikupljanja likovnih radova za odabir i slanje na međunarodnu izložbu u Japanu koja će se održati tijekom srpnja i kolovoza 2019. godine.

Na natječaj je ukupno pristiglo 1125 radova, a stručno povjerenstvo Hrvatskog školskog muzeja odabralo je za izlaganje njih 147. Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok odabrana su dva rada učenica drugog razreda (smjer likovne umjetnosti i dizajna) – U tramvaju učenice Karle Draganić i Plants učenice Patricije Pripeljaš. Njihova mentorica je dr. art. Mirjana Smolić, nastavnica Teorije oblikovanja.

Hrvatski školski muzej sudjeluje u suradnji s Veleposlanstvom Japana u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa. Svake druge godine, na poziv organizacije JOCA – Japan Overseas Cooperative Association, Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje likovnih radova djece u dobi od 4 do 15 godina. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta.

Prethodni članakTradicionalni božićni sajam vrijednih školskih zadrugara
Sljedeći članakDigitalni obrazovni sadržaj našeg nastavnika uvršten u 100 najboljih
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.