Magdalenin film “Međuljudski šum” proglašen najboljim na DUFF-u

Film u produkciji ŠUDIGO-a nagrađen na međunarodnom filmskom festivalu u Dubrovniku

0
336
pregleda

Od 18. do 21. listopada 2018. godine održan je DUFF – Dubrovački međunarodni filmski festival, koji je okupio djecu i mlade iz mediteranskih zemalja, na kojem je u slobodnoj kategoriji nagradu za najbolji film osvojila Magdalena Janđel, za eksperimentalni film Međuljudski šum u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Magdalena je prošlogodišnja maturantica ŠUDIGO-a, koja je pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Tamare Bilankov realizirala film koji govori o emotivnoj složenosti ljudske komunikacije.

Natjecanje se inače odvijalo u dvije dobne skupine – do 15 godina i od 16 do 20 godina, a nagrade su dodjeljivane u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog i slobodnog žanra, uz apsolutni Grand prix festivala i dvije nagrade publike – za najbolji film uopće i najbolji animirani film prema izboru djece. U službenu projekciju filmova uvrštena su dva filma iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok: Lucije Strugar Ritual ispijanja kave i nagrađeni film Magdalene Janđel.

Tijekom svog školovanja za medijskog tehničara, Magdalena je osvojila niz nagrada te priznanja na raznim stručnim i umjetničkim natjecanjima, što joj je otvorilo put prepun mogućnosti u nastavku karijere. U Dubrovniku na Festivalu se zadnjih šest godina susreću mladi iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film kao medij progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima i dvojbama.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.