Učenici drugih razreda sudjelovali su u međunarodnom natjecanju organiziranom na eTwinningu, online zajednici škola u Europi. Natjecanje pod nazivom The Mock talks – TED inspired speech competition okupio je učenike srednjih škola iz šest europskih zemalja: Austrije, Francuske, Poljske, Slovačke, Turske i Hrvatske.

Zadatak učenika bio je osmisliti i održati javni govor na engleskom jeziku u trajanju od 3 do 5 minuta te najbolje govore iz pojedine zemlje staviti na YouTube kanal projekta. Odabir najboljih govora na razini pojedine škole, a zatim i na razini cijelog projekta odvijao se putem Google obrasca kojem su učenici imali pristup preko TwinSpacea (jedinog dijela eTwinning portala koji mogu koristiti i učenici). Nakon što su sve škole postavile najbolje govore, učenici su morali pristupi glasovanju s time da nisu smjeli glasovati za svoje zemljake.

U ŠUDIGO Zabok taj se proces glasovanja odvijao u dva dijela: na nastavnom satu engleskog jezika svi su učenici pogledali 5 od 19 govora koje su postavile ostale škole i glasovali preko svojih mobilnih telefona, a ostatak su trebali pogledati kod kuće i ocijeniti. Učenici su sa velikim zanimanjem gledali govore svojih vršnjaka primjećujući razinu usvojenosti prezentacijskih vještina, ali i razinu engleskog jezika raznih govornika.

Našu su školu predstavljali učenici 2.MT razreda: Doris Tkalčević sa govorom Classical VS Pop Music te Mihael Mutak i Dorja Cug koji su prezentirali govor na temu How does music affect our brain. Oni su izabrani kao predstavnici škole između još pet govora učenika smjerova medijski tehničari i web dizajneri.

Odabir najboljih govora na razini cijelog natjecanja odvijao se na razini svake zemlje i unutar 5 kategorija: najbolje strukturiran govor, najzanimljiviji govor, najemotivniji govor, najzabavniji govor i najutjecajniji govor. Tako je Dorisin govor proglašen najbolje strukturiranim, najemotivnijim i najzabavnijim od strane francuskih učenika te najemotivnijim od strane slovačkih i poljskih učenika. To je veliki uspjeh za Doris jer je konkurencija od 15 do 19 govora (ovisno o zemlji) zaista bila velika te je svojim bodovima proglašena jednom od 6 najboljih govornica projekta. Svi učenici su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu i izrazili želju za sličnim aktivnostima.

Prethodni članakBalade Petrice Kerempuha u izvedbi Adama Končića
Sljedeći članakOproštaj od još jedne generacije maturanata
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.