U Multimedijskom centru u Zaboku 19. travnja održan je stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike na temu Darovita djeca – kako ih razumjeti i odgajati.

Na skupu se okupio velik broj odgojno-obrazovnih djelatnika iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola KZŽ. Na samom početku prisutne je pozdravila zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je naglasila kako i darovita djeca imaju posebne odgojno-obrazovne potrebe te da rad s darovitom djecom treba postati standard. „On je još uvijek nažalost nadstandard, no Krapinsko-zagorska županija kao osnivač 30 osnovnih i 9 srednjih škola vodi izuzetnu brigu o tom nadstandardu – kako za djecu s teškoćama u razvoju, tako i za darovitu djecu“ – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Ovom prilikom zamjenica župana ravnateljima i predstavnicima škola koji su uključeni u projekt Lumen uručila je prigodne ploče koje naglašavaju njihovu posvećenost i skrb za darovite učenike.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok jedna je od partnerskih škola u projektu Lumen koji je odobren na natječaju Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini u okviru OP Učinkoviti ljudski potencijali (ugovor UP.03.2.2.02.0111) Europskog socijalnog fonda.

Prethodni članakNoć knjige u školskoj knjižnici: okrugli stol “Budućnost knjige”
Sljedeći članakTerenska nastava u Bečkoj Albertini i Kunsthausu
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.