U Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci, 12. i 13. 4. 2018., održano je Državno natjecanje i smotra Opisujemo sustave na koje je, temeljem ranije ocijenjenog rada, pozvan učenik 3.mt razreda, Vid Kolar s mentoricom Sanjom Zagorec.

Radom, pod nazivom Moć glazbe: slušam, čujem, jesam!, Vid je pokušao dokazati kako je glazba jedan od najvažnijih elemenata u stvaranju i oblikovanju identiteta, posebno kod mladih. Prosudbena komisija odabrala je i pozvala 20 najkvalitetnijih radova učenika iz hrvatskih škola koji su potom rješavali pisani dio ispita, a potom i branili svoj rad. Prvih desetero učenika, s najvećim zbrojem bodova (rad + ispit) pristupilo je natjecanju, a drugih desetero smotri. Vid je svoj rad predstavio na smotri.

Svrha je ovog natjecanja uočavanje, opisivanje i razumijevanje sustava iz naše okoline u kojem se primjenjuje predznanje iz prirodoslovlja, tehnike i društveno-humanističkih znanosti, a provodi se i zbog opće koristi razumijevanja sustava te doprinosa daljnjem razvoju kreativnosti, intelektualnih i društvenih sposobnosti učenika.

Organizatori natjecanja su Hrvatsko interdisciplinarno društvo, AZOO i MZO.

Prethodni članakMedijski tehničari posjetili RTL televiziju
Sljedeći članakPetrina i Karlova fotografija na izložbi “Zlatni objektiv”
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.