Dana 17. i 18. travnja 2018. u prekrasnom slavonskom gradu Našicama održala se zadnja etapa natjecanja osnovnih i srednjih škola iz područja likovne umjetnosti i dizajna LIK 2018.

Na 20. jubilarno državno natjecanje pozvano je 39 učenika od 400 prijavljenih iz cijele Hrvatske. Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na izložbi je sudjelovalo troje učenika: Antonio Piljek Jagić i Sandra Plečko u kategoriji 2A i 2B s mentoricom dr. art. Mirjanom Smolić te Tajana Hamin u kategoriji 3A s mentoricom Anuškom Alfirević.

Škola je vrlo ponosna na uspjeh učenika na natjecanju u kojem je Sandra Plečko osvojila 2. nagradu u kategoriji 2A za likovni rad, a Antonio Piljek Jagić 3. nagradu u kategoriji 2A i 2. nagradu u kategoriji 2B u pisanju eseja.

Domaćin natjecanja je bila OŠ Dore Pejačević u Našicama u kojoj su se odvijala sama natjecanja u 1B, 2B i 3B kategorijama. U vrijeme rada državnog povjerenstva, učenici i njihovi mentori su imali priliku uz stručno vodstvo razgledati dvorac Dore Pejačević i prelijepi perivoj, kao i Zavičajni muzej Našica, crkvu Sv. Antuna iz doba gotike, kao i zoološki vrt obitelji Bizik.

Svečanost podjela nagrada i priznanja započela je idući dan koncertom proslavljenog tamburaškog sastava Osnovne glazbene škole Dore Pejačević u samoj glazbenoj školi u malom dvorcu. Radovi 39 pozvanih učenika izloženi su u samome dvorcu prve hrvatske moderne pijanistice i kompozitorice Dore Pejačević.

LIK 2018. / Google Photos
Prethodni članakOtvoreni dan škole
Sljedeći članakDoris Tkalčević održala svoj prvi koncert
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.