Od mnogobrojnih i različitih vrsta umjetničkih područja i talenata u našoj školi, izdvaja se i jedna posebna učenica. Radi se o Lei Mutak, učenici trećeg razreda web dizajna. Ona svoju zanimaciju i talent posebno ističe za satu Web projekata, što joj je ujedno i najdraži predmet.

Rekla nam je da kod upisa u srednju školu nije bila u potpunosti sigurna što bi voljela upisati, no rad na računalu joj je uvijek bio zanimljiv, zato je i izabrala ovaj smjer. Još kao mala osjećala je potrebu i želju za kreativnošću, a ovo joj se činio kao jedan od najboljih načina da to i izrazi. Putem grafičkog oblikovanja i boja prenosi svoje misli, osjećaje i interese. Na najdražem joj predmetu radi ono što najviše voli – isprobavanje novih vrsta dizajna. Svrha tog predmeta jest upravo izrada web stranica na neke nove načine te upoznavanje s novim modernijim dizajnom. Svoj talent sve više smatra i nekom vrstom hobija, obzirom na to da s velikom znatiželjom iščekuje svaki novi sat Web projekata.

Kada ne zna kako najbolje iskoristiti nove elemente u izradi svoj stranica, uz malo truda i rada pronalazi rješenje za ovakav, zapravo mali problem. Da je ljubav prema radu na računalu očita, pokazala je kada je osvojila 4. mjesto na školskom natjecanju iz informatike. Ona smatra da su to sve samo sitnice koje se tek mogu i budu upotpunile trudom i radom, no poštuje onu svima nam poznatu izreku: Uvijek se može bolje!

Posjetite web stranice koje je Lea izradila ove školske godine u okviru predmeta Web projekti:

Prethodni članakRecenzija Tabule nove objavljena na portalu Srednja.hr
Sljedeći članakOtvoreni dan škole
Bivša glavna urednica digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2017./2018. i 2018./2019.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.