Na 28. smotri likovnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva koja je održana u Primoštenu od 21. do 23. ožujka 2018. godine sudjelovala je i vesela ekipa iz Krapinsko-zagorske županije koju su činili članovi dramske skupine MAG iz zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša s mentoricom Dinkom Tomašković-Presečki, potom Barbara Milički i Tamara Jakopović iz Srednje škole Zlatar s mentoricama Antonijom Čekolj i Ivančicom Tomorad te glavna urednica školskog lista Tabula nova Lucija Brežnjak iz ŠUDIGO Zabok s mentorom Nikolom Sinkovićem.

LiDraNo ʹ18. ponovo nam je dao puno razloga za veselje. Osmi broj Tabule (jedan je bio dvobroj) po sedmi nas je put odveo na državnu smotru najboljih srednjoškolskih listova u Republici Hrvatskoj. Lijepo je bilo čuti pohvale od povjerenstva i drugih sudionika, kao i pitanja poput „Imate li jedan primjerak za nas, samo smo čekali da vidimo što ste napravili?“ i onda „Bravo!“, „Svaka čast na hrabrosti!“ i slično. Da, gode lijepe riječi i kad ističu našu naslovnicu, dizajn i odlično napisane temu broja i ostale članke, ali, mora se priznati, Tabula je bila samo jedan od deset doista fenomenalnih školskih listova na smotri. Odlični novodizajnirani Labos, standardno izvrsni Cener i Mi mladi, potom Stručak, Lumen, FRANzine, Otrovno pero (prošle godine proglašeno najboljim od strane Jutarnjeg lista) te dva nova lista koji su izdali svoje prve brojeve – DRUGAčiji i Kult. O svima možete pronaći detaljnije opise na srednja.hr, a sâm bih istaknuo Kult iz Prve riječke hrvatske gimnazije kao pravo osvježenje zbog jedinstvenog izgleda i punk stava koji podsjeća na fotokopirane fanzine s kraja osamdesetih i početka devedesetih koji su me često nadahnjivali i usmjeravali u mojem vizualnom izričaju.

Posebno smo ponosni i na naše prijatelje iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša čija je dramska skupina MAG s predstavom KRIM TIM 3 izabrana za izvođenje na završnoj svečanosti ovogodišnje smotre LiDraNo. Dinamična, duhovita i zabavna crnohumorna predstava o istrazi ubojstva jedne žene parodira televizijsku seriju K.T.2. Odlični mladi glumci suvereno su vladali svim glumačkim elementima i nadogradili ih glazbenim i plesnim sekvencama te nasmijali i oduševili publiku u kongresnoj dvorani hotela Zora. Odličan završetak još jedne Smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.

Nikola Sinković

LiDraNo 2018. / Google Photos
Prethodni članakDaj pričaj hrvatski da te razumijem
Sljedeći članakHamletova dvojba između bakine i GMO jabuke
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.