Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol, u kojoj Davor Rostuhar hoda SAM od ruba Antarktike do Južnog pola (1200 km) bliži se kraju. Cijelo vrijeme trajanja ekspedicije na internetskim stranicama Kluba za ekspedicionizam i kulturu KEK učenici prate ekspediciju i rješavaju po jedan kviz svaki tjedan.

Nakon četvrtog tjedna čitanja tekstova i rješavanja kvizova upornost se isplatila. Naša se škola istaknula kao škola koja je sudjelovala s najvećim brojem učenika – čak 156 učenika je riješilo kviz – pa nas je Davor Rostuhar nagradio pozivom s Antarktike. U utorak, 16. siječnja 2018. desetak učenika s knjižničarkom i ravnateljicom nestrpljivo je očekivalo taj poziv! Zbog straha od “pucanja veze” razgovor smo vodili u tajništvu škole i uključili spikerfon. Kroz dvadesetak minuta razgovora Davor je strpljivo odgovarao na naša pitanja. Saznali smo kako do cilja ima još “samo” 45 km. Ispričao nam je koliko je psihički i fizički naporan put, što jede i hoće li imati dovoljno hrane, je li mu u kojem trenutku bio ugrožen život I kako se priviknuo da dugo trajanje dana.

Dodao je da je život pun izazova i da ih treba prihvatiti. “Život treba iskoristiti, uživati u njemu I ostvariti svoje snove” – poručio je učenicima. Zahvalili smo se Davoru na javljanju i zaželjeli mu uspješan završetak projekta i povratak u Hrvatsku, a on je nama obećao da će nas posjetiti u Zaboku i uživo nam pripovijedati o svom putovanju.

TELEFONSKI POZIV S ANTARKTIKE / Google Photos
Prethodni članakMladi i (seks)ualnost
Sljedeći članakTabula nova odsad i na “međumrežju”
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.