Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje u online natjecanju koje se sastoji od niza izazovnih zadataka čiji su autori stručnjaci iz pedesetak zemalja diljem Svijeta.

Natjecanje je održano u tjednu od 13. do 17. studenoga 2017. na CARNet-ovom sustavu Loomen. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga Suradnici u učenju uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Iz Hrvatske natjecanju je pristupilo ukupno 15247 učenika u 5 kategorija. U kategoriji GigaDabar natjecalo se 3402 učenika svih razreda srednjih škola. Iz naše škole sudjelovalo je 48 učenika pod mentorstvom profesorice Valentine Potočki. Posebno smo ponosni na uspjeh naših učenika na ovom natjecanju: učenica Katarina Kovačević, 1.mt , plasirala se među 10% hrvatskih srednjoškolaca sa najboljim rezultatom. Također je 4 učenika zauzelo svoje mjesto među 20% najboljih, a to su Paola Papa, 3.d, PatrikBrlek, 2.mt, Vito Radović, 1.mt i HrvojeKovarik, 1.mt.

Prethodni članakSimbol snage, borbe i nade
Sljedeći članakOdržana panel diskusija Važnost stranog jezika u struci
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.