U ponedjeljak, 26. lipnja 2017. godine u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održano je predstavljanje projekta Primjena CLIL metode u nastavi web dizajna koji se u okviru programa Erasmus + financira sredstvima Europske unije. Prisutne učenike i profesore pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika grada Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Škole Božica Šarić.

Projektna koordinatorica Barbara Hanjilec predstavila je ciljeve, aktivnosti i ishode projekta te naglasila kako će se kroz projekt izraditi e-Pojmovnik stručne terminologije za područje web dizajna te provesti pilotiranje dvojezične nastave u zanimanju web dizajna.

Članovi projektnog konzorcija – Valentina Petric Klaužer, Nikola Hrastinski, Borjan Komarica i Nino Skozrit – ukratko su predstavili mobilnosti na kojima će sudjelovati u Malti, Italiji, Belgiji i Velikoj Britaniji te su prezentirali svoju ulogu i aktivnosti u samom projektu.

Uvođenjem novih metoda učenja i poučavanja te korištenjem novih alata za pripremu nastavnih materijala za dvojezičnu nastavu, Škola će omogućiti učenicima veću mobilnost i konkurentnost ne europskom tržištu rada. Osim toga kroz projekt promovirat će se inovativne metode rada putem novih tehnologija što uključuje i korištenje WiFi mreže koju je osigurao Microsoft u suradnji s CARnetom. Osim brzog pristupa Internetu, škola je ima visoku razinu sigurnosti i kontrolu spajanja na mrežu s obzirom da učenici mogu pristupati mreži samo kroz njihove AII@edu identitete čime automatski dobivaju pristup školskom sustavu te MS Officeu 365.

Projekt je u prvom redu usmjeren na dvije specifične skupine, nastavnici koji će sudjelovati na mobilnostima u Italiji, Velikoj Britaniji, Malti i Belgiji te će usavršavati svoja stručna znanja i kompetencije koje će implementirati u redovnom nastavnom procesu i učenici web dizajna kao krajnji korisnici.

Ciljano Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok neprekidno osuvremenjuje nastavu te se kontinuirano ulaže u stručno usavršavanje nastavnika, a ovaj projekt znači samo nastavak zacrtanog puta potpune modernizacije škole.

Ovo je veliki dobitak za Školu, grad Zabok i cijelu Krapinsko-zagorska županiju, jer će se unutar postojećeg sustava strukovnog obrazovanja ojačati ljudski i stručni kapaciteti vezani za nastavne metode i nove tehnologije u području web dizajna.

Uvodna konferencija projekta Primjena CLIL metode u nastavi web dizajna / Google Photos
Prethodni članakMala škola znakovnog jezika
Sljedeći članakSvečano obilježen završetak projekta Baltazar 3
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.