Dana 26. svibnja 2017. godine u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok uz prigodan program otvoreno je novo sportsko igralište. Simboličnim izvođenjem prvog udarca koji je izveo krapinsko – zagorski župan Željko Kolar upriličena je malonogometna utakmici između učenika i profesora škole.

Ivesticija je iznosila 423.000 kuna

Ravnateljica škole Božica Šarić istaknula je da škola trenutno broji oko 400 učenika i 20 razrednih odjela. Škola radi u dvije smjene zbog ograničenog prostornog kapaciteta i specifičnosti zanimanja i rada u manjim skupinama, a posebno zbog organizacijskih potreba glazbene škole te smo iznimno zadovoljni što će učenici odsad vježbati u primjerenim uvjetima. Izgradnja sportskog igrališta i kompletna projektna dokumentacija stajala je 423.000 kuna, a financirala ju je Krapinsko-zagorska županija, osnivač škole.

Najava gradnje košarkaškog igrališta

Sretni smo što su konačno učenicima ŠUDIGO-a konačno stvoreni uvjete za normalno odvijanje nastave iz tjelesno zdravstvene kulture, koja će se, osim na ovom novom terenu, odvijati i u novoj sportskoj dvorani. Također mi je zadovoljstvo što mogu najaviti da ćemo pored ovog igrališta za nogomet i rukomet sagraditi i novo košarkaško igralište, koje će biti gotovo do početka nove školske godine – najavio je župan Kolar, dok je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek obećao da će uskoro biti sanirana i pristupna cesta prema igralištu, koja je u gradskom vlasništvu.

Krajem 2015. delegacija Krapinsko-zagorske županije na čelu s gospodinom županom Željkom Kolarom ocijenila je nužnu mjeru investiranja u uređene vanjskog igrališta Škole. Svojevremeno prije više od 30 godina napravljena je na dijelu zemljišta površine cca 1.200 m2 asfaltirana površina, koja se koristila kao kombinirano igralište za mali nogomet ili rukomet. Na dijelu igrališta postavljeni su i koševi za košarku, ali se ista nisu koristila duži niz godina. Površina asfalta izvedena je po tzv. hladnom postupku, koji je zbog utjecaja vremena kiše, sunca, mraza i smrzavanja prekomjerno oštećen toliko da nije bio za javnu upotrebu i u potpunosti nesigurna za izvođenjenastave TZK.

Naime, uz problem dotrajalosti vanjskog igrališta i izrazito nesigurnih uvjeta za izvođenje nastave Tjelesno zdravstvene kulture te činjenice da Škola nema sportske dvorane, a da je zadnjih godina evidentan porast većeg broja upisanih učenika i razrednih odjela nužno je bilo donijeti odluku o sanaciji i uređenju školskog igrališta za potrebe učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, naglasila je ravnateljica Škole Božica Šarić. Sve potrebne radove i kompletno uređenje spotrskog trena u Šudigu izvršila je Niskogradnja Hren d.o.o. iz Donje Stubice.

Prethodni članakUčenice ŠUDIGO Zabok osvojile nagrade na fotografskom natječaju u organizaciji ULUPUH-a i ADU-i
Sljedeći članakVolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.