U budućnosti, svatko će biti slavan na petnaest minuta – bile su to proročanske riječi Andyja Warholla, modnog lica pop-kulture šezdesetih godina prošlog stoljeća. Ovo proročanstvo uistinu se ostvarilo mladiću iz Oroslavja, Gabrijelu Krušelju. Gabrijel je učenik 4. D razreda u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i posebno ga zanima moda. Njegova matična agencija Relatum pokazala je njegove fotografije agenciji Success iz Pariza koja je njima bila jako zadovoljna pa su ga ove zime pozvali u Pariz gdje je Gabrijel proveo dva tjedna ostvarujući svoj san. Tamo je imao puno castinga za različite brandove, a među njima je bio i Dior.

– Na casting za Dior, nažalost, nisam išao jer je bio baš na prvi dan mojeg dolaska, a onda se nisam još najbolje snalazio. – rekao nam je Gabrijel.

Tjedan dana nakon castinga za Dior, Gabrijel je bio pozvan na probu odjeće (fitting) gdje je isprobavao različite kombinacije. Nekoliko dana prije revije bilo mu je potvrđeno da će biti model na Diorovoj reviji i u tom trenutku nije bio svjestan što se događa.

– Kada sam to rekao obitelji i prijateljima, bili su oduševljeni i ponosni. – kaže Gabrijel.

Dan prije revije održana je proba na koju su modeli trebali doći šest sati ranije zbog šminkanja i pripreme, a sama proba potrajala je četiri sata.

– Glazba koja se puštala bila je nešto slično popu i techno-glazbi i sve je zvučalo jako ritmično. Osvjetljenje je bilo predivno – mješavina bijelih, crvenih, žutih i plavih svjetala ostavljala je nezaboravan doživljaj uzvanicima. Iskreno, na probama sam bio opušten, ali na početku revije osjetio sam jaku nervozu. Kada je došao moj red, u meni je proradio adrenalin i na kraju je sve prošlo fantastično. – objasnio nam je.

Modna kombinacija u kojoj je Gabrijel zasjao na pisti sastojala se od crne dolčevite, plavog sakoa, kape, hlača i crnih cipela. Cijela kombinacija imala je svojevrsni punkerski dojam koji je nadopunjavala njegova frizura. Prije početka revije, Gabrijel je snimio jedan promotivni video, a nakon revije je za medije obavio fotografiranje s dizajnerom Krisom Van Asschom na kojem je primio puno pohvala klijenata.

U ta dva tjedna provedena u Parizu Gabrijel je stekao titulu prvog hrvatskog muškog modela koji je nosio Diorovu reviju. On kaže da mu ta titula ne stvara nikakav pritisak.

– Biti prvi u bilo čemu jednostavno usrećuje čovjeka. Zasada nemam nikakav pritisak, osjećam samo neopisivu sreću što sam to postigao. Svaki brand traži određeni tip modela koji odgovara njihovim kolekcijama i imao sam sreće da sam upravo to bio ja. Iako, naravno, to ne bih postigao bez rada i predanosti poslu. – ističe.

Gabrijel kaže kako će se i u budućnosti baviti manekenstvom jer mu je to prva i istinska ljubav, a za predstojeće projekte pobrinut će se njegov agent. Ovo mu je bila prva sezona, a druga bi trebala biti ovog ljeta. No, problem će mu, kako sam kaže, stvarati obveze zbog škole i mature. U Pariz bi se želio vratiti što prije jer je to prekrasan grad u kojem se može uživati u svakom trenutku. Sprijateljio se s puno ljudi iz agencije Success, upoznao nekoliko modela s kojima je radio i dijelio sobu te je ostvario nekoliko prijateljstva s ljudima iz Diora. Za sebe kaže kako je jako ambiciozan i nada se novim poslovnim ponudama, možda fotografiranju za neki časopis.

– Zasada ću se vratiti ljubavi i ponosu svoje obitelji i prijatelja te, naravno, školi. – zaključuje.

Gabrijelova je slava trajala puno duže od petnaest minuta i s obzirom na njegovu predanost i karizmu trajat će još dugo, a ova je priča samo još jedan dokaz da se svaki san može ostvariti, naravno, ako ga slijedimo i ne odustajemo od njega.

Jakov Tuković, 3.mt

Prethodni članakLuka Žugec – najbolji informatičar naše škole
Sljedeći članakSally Green: Tama u meni
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.