Započeo je projekt VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje u koji se kao jedan od partnera uključila i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Uz Mrežu udruga Zagor partneri na projektu su Dnd Zabok, Krapinsko-zagorska županija, LAG Zagorje – Sutla, OŠ Janka Leskovara, Pregrada, Volonterski centar Zagre i ACT Grupa.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 704.473,28 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 100%.

Projekt je započeo s provedbom 1. lipnja 2017. i traje sve do 30. studenog 2018. godine.

Projekt doprinosi aktiviranju i osnaživanje potencijala volonterstva za demokratski i društveni razvoj, te za jačanje civilnoga društva kao pokretača aktivnog građanstva na području županije. Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta ciljane skupine organizatora volontiranja za planiranje, kreiranje i provedbu kvalitetnih i održivih volonterskih programa, kao i na pružanje sustavne i kontinuirane podrške u uvođenju i provedbi istih. Javna kampanja i poticanje vrednovanja i nagrađivanja volonterskog rada usmjerena je na razvoj svijesti o važnosti i vrijednostima volontiranja šire javnosti. Koordinatorica projekta je profesorica V. Petric Klaužer.

Prethodni članakOtvorenje obnovljenoga školskog igrališta
Sljedeći članakJoš jedan uspjeh naše Tabule!
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.