Nakon brojnih edukacija i tečajeva u sklopu programa Erasmus+, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok otišla je korak dalje u stručnom usavršavanju svojih nastavnika.
U sklopu projekta “Inovativni pristupi generaciji Z“ (financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU), ravnateljica Božica Šarić, pedagoginja Monika Antunović, knjižničarka Valentina Petric Klaužer i nastavnica humanističkih predmeta Sanja Zagorec sudjeluju nekoliko dana u ŠOLSKI CENTER CELJE na “job shadowing” mobilnosti, kako bi se upoznale s tamošnjim obrazovnim sustavima, pratile rad svojih kolega, usvajale nove metode poučavanja, razmijenile iskustva i ostvarile nove kontakte za moguću buduću suradnju.
U nekoliko radnih dana imaju priliku pratiti rad slovenskih nastavnika, stručnih suradnika i ravnateljice, upoznati program medijskih tehničara, načine rada i opremu te prezentirati svoju školu, grad i zemlju.
Razgovori s ravnateljicom Simonom Črep, nastavnicima struke, stručnim suradnicima i učenicima vrlo su inspirativni i korisni za nas.
“Razmjenjujemo pedagošku praksu s ljubaznim nastavnim osobljem i upijamo nove ideje za našu organizaciju pedagoških i drugih nastavnih procesa.
Stoga i je “job shadowing” koristan, jer dijelimo svoja iskustva, učimo jedni od drugih, a u svoj rad unosimo tuđa iskustva i primjere dobre prakse.
Hvala ljubaznim domaćinima na odvojenom vremenu i što nam se u potpunosti posvećuju ovih dana!” Božica Šarić, ravnateljica
Prethodni članakSvjetski dan umjetnosti
Sljedeći članakGlas Šudigovaca – travanj

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.