Učenik medijskih tehničara Andrija Anić kao jedan od 15 finalista natječaja koji provodi Hrvatski školski sportski savez u okviru projekta „Igram, pišem, lajkam“ i njegova mentorica Ruža Leskovar sudjelovali su na edukaciji sportskog novinarstva i medijske pismenosti u Poreču.

Projekt „Igram,pišem, lajkam“ provodi se s ciljem popularizacije školskog sporta među učenicima te veće i kvalitetnije promocije školskih sportskih natjecanja na županijskoj i državnoj razini. Uključuje učenike novinare koji medijskom edukacijom i praktičnim aktivnostima na državnim prvenstvima uče o medijima, sportskom novinarstvu, fotografiranju, sportskom komentatorstvu i stvaranju sadržaja za društvene mreže.

U okviru edukacije učenici su osim predavanja i radionica koje su im držali renomirani sportski novinari imali i praktične zadatke kako bi se što bolje pripremili za buduće
izazove u sportskom novinarstvu. Zadnji dan edukacije u ulozi IPL novinara pratili su Državno prvenstvo u sportskom plesu. Andrija je u tom zadatku bio u ulozi snimatelja. Njegov video prilog objavljen je na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Kao IPL novinar Andrija će pratiti školska sportska događanja u našoj županiji a uz to će biti i službeni novinar na nekim sportskim školskim državnim natjecanjima te o njima izvještavati na društvenim mrežama. Stručni žiri projekta i dalje će pratiti aktivnosti svih finalista u njihovom sportskom izvještavanju te će na kraju godine proglasiti najboljeg IPL novinara. Držimo palčeve našem Andriji.

Prethodni članakPodcast Niš konkretno – Toni Milun
Sljedeći članakGlas Šudigovaca – veljača 2024

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.