AUTORICE: Žana Dragović i Eva Sinković, 2. mt

Dvadesetog listopada u ranim noćnim satima, dok su svi spavali, učenici 2. i 3. mt (i Marta ?) krenuli su na izlet vrijedan sjećanja. Uzbuđeni smo sjeli u autobus u kojem su se ubrzo svijetla ugasila, muzika utišala, ali naš žamor i dalje je ostao prisutan. Dok su neki pokušavali spavati, drugi su uzbuđeno kratili svoje vrijeme pri čemu su im ponekad „zasmetale“ profesorice koje su ih utišavale i pokušavale nagovoriti da se priključe nama spavačima. I sat po sat, stigli smo na odredište.

UPOZNAVANJE TORINA
Kišno jutro nije ni malo zasmetalo našem uzbuđenju što smo konačno u gradu o kojemu su nam profesorice toliko pričale! Krenuli smo u razgled grada, ali smo jedva čekali da nas vodič pusti i da započnemo samostalno istraživanje Torina. Prije nego što smo dobili „zeleno svijetlo“ za samostalan provod, prošetali smo kroz park Porta Palatina kroz koji smo došetali do samog centra gdje smo vidjeli predivnu kraljevsku palaču. Palača je zaista divna, ali nas je više oduševila ogromna statua gorile kod koje smo okinuli super fotke. Još smo malo prošetali ulicama centra, čuli najvažnije i tada smo krenuli u našu vlastitu pustolovinu. Neki od nas su tražili ukusnu hranu i dobre restorane, neki su otišli u šoping, a neki su spojili i šoping i hranu. Nakon slobodnog vremena, svi smo se našli i zajedno otišli do muzeja filma.

MUZEJ FILMA
Iako svi misle da Hrvati uvijek kasne, ipak smo mi bili ti koji su čekali u Italiji. Dok smo čekali ulazak u muzej divili smo se veličini građevine. Muzej filma se nalazi u 168 metara visokoj kupoli Mole Antonelliana koja je izgrađena 1889. godine i koja je prvotno bila sinagoga. Nakon dugog čekanja ispred muzeja napokon su nas pustili unutra! Museo Nazionale del Cinema, here we come! U muzej smo ušli u dvije grupe i samostalno ga razgledavali pritom pazeći da riješimo zadatke koje smo dobili u sklopu terenske nastave. Muzej je od samog početka predivan, ali svakim sljedećim korakom nam je sve više oduzimao dah. Podijeljen je na dva dijela: u prvom dijelu prikazana je povijest filma, stare kamere, razni isječci filma i pokoji interaktivan eksponat, a u drugom dijelu muzeja svake je godine postavljena druga izložba. Nas je dočekao Tim Burton i njegov čaroban svijet. Izložba je uistinu čarobna i svi smo ostali zapanjeni. Postav izložbe je kružan te se penjete i popratno gledate radove Tima Burtona. A kako smo bili očarani izložbom htjeli smo te trenutke zabilježiti, a onda smo čuli… SIGNORINA NO FOTO! NO FOTO! Ali…snašli smo se ?
Nakon muzeja išli smo na finu talijansku večeru. Pojeli smo finu tjesteninu i gelato (preporuka za đondaju). Nakon što smo se fino najeli, otišli smo u hotel, lijepo smo se zabavili i družili te tko zna kada otišli spavati… za profesore u jedan.

PARK VALENTINO I SELO BORGO MEDIEVALE
I stigao je drugi dan. Doručak i odlazak na još jednu zanimljivu avanturu. Prvo smo posjetili Park Valentino, vidjeli prekrasnu prirodu, okinuli super fotke i poigrali se sa vjevericama koje su nam vjerujem gotovo svima bile zanimljive. Poslije toga smo razgledali selo Borgo Medievale i zaputili se prema muzeju automobila koji je bio naša posljednja “velika stanica“ na ovom izletu.

MUZEJ AUTOMOBILA I POVRATAK KUĆI
Kada smo stigli u muzej automobila svi smo bili uzbuđeni i spremni na još jedno novo iskustvo. I opet su nas podijelili i dali nam dva sata za razgledavanje. Muzej je prepun raznih, predivnih automobila i informacija o povijesti i važnosti automobliske industrije u Italiji i diljem svijeta. Svi automobili su bili fantastični, a interaktivne aktivnosti u muzeju još ćemo dugo pamtiti! Non stop smo se fotkali, smijali, super zabavili. Nakon muzeja, već umorni i gladni, dobili smo slobodno vrijeme za ručak i onda krenuli kući. Put kući bio je dugačak, ali zabavan. U busu je bio pravi tulum, čak su i profesorice zapjevale i malo zaplesale!
Odlazak u Torino zasigurno će nam ostati u divnom sjećanju i vjerujemo da takvu nastavu nećemo nikada zaboraviti! Da je bar češće provodimo!

Prethodni članakUvid u učionicu budućnosti
Sljedeći članakProslavili smo Dan škole

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.