Dana 29. ožujka, u poslovnici Gradske pekarnice Pekom u Krapini, predstavljen je nastavak projekta “Tradicija na suvremen način”. Projekt je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta za promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam, a u njega su uključene Srednja škola Pregrada i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Nadalje, jedan od partnera u projektu je i Turistička zajednica grada Krapine.

Kako je pekara Pekom pridruženi partner u projektu, učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok su uredili izlog, a učenici iz Srednje škole Pregrada su ustupili recept za muffine bez glutena za daljnju proizvodnju. Također, naši učenici su izradili i glinene posudice u kojima će se muffini dijeliti na sajmu povodom Uskrsa, a način izrade je objasnila učenica Magdalena Škreblin (4.DI).

Voditeljica i koordinatorica projekta, Valerija Hržica je istaknula:

– Željeli smo povezati tradiciju i nešto zdravo, a budući da se radi o Uskrsu htjeli smo zadržati tradicionalne okuse pa smo tako spojili mak i limun u nečem suvremenom, a to je taj muffin bez glutena.

Nadalje, medijima se obratila i ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Božica Šarić: 

– Mi kroz projekt “Tradicija na suvremen način” tu tradiciju nastojimo osuvremeniti, modernizirati i prikazati neke nove forme u vizualnoj umjetnosti i dizajnu. Drago nam je što imamo priliku predstaviti ovaj projekt koji se već po četvrti put provodi u organizaciji ŠUDIGO-a

Vrhunac Vuzma u Krapini je 1. travnja kada će po prvi puta biti održan Uskrsni sajam, a program će započeti u 18 sati. Veselimo se vašem dolasku!

Prethodni članakDrugo mjesto na natječaju “Moj intervju s olimpijcem”
Sljedeći članakSudjelovali smo u školi stvaralaštva Novigradsko proljeće

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.