Likovni rad „Povezanost čovjeka i prirode“ Helene Kralj, učenice 1. D razreda (sektor likovna umjetnost i dizajn, mentorica Carmen Bačura Potočić) uvršten je na prestižnu međunarodnu likovnu izložbu „The 22nd Kanagawa Biennial World Children’s Art Exhibition“ (22. Bienalnu međunarodnu izložbu dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagawa u Japanu).

Helenin likovni rad osvojio je Kanagawa Prize (Selected Prize) te je odabran između 11607 uradaka koji su iz cijelog svijeta pristigli na natječaj čime je uvršten na izložbu za koju je odabrano njih 520, a iz Hrvatske samo 20 radova. Ukupno su sudjelovale 52 zemlje iz cijeloga svijeta od toga 27 iz EU. Bienalna izložba koja se organizira od 1982. godine, ove će se godine održati od 11. 7. – 27. 8. 2023. u Gallery of Earth Plaza Kanagawa, a nakon toga će putovati diljem Japana od rujna 2023. do ožujka 2024.

Heleni rad i cijela izložba dostupni su na https://kanagawabiennial.jp/en/news, a također vas pozivamo da ukoliko se zateknete u Japanu pogledate izložbu i uživo. Čestitamo Heleni i njezinoj mentorici Carmen Bačuri Potočić na izvrsnim rezultatima i želimo im još mnogo uspjeha u likovnom stvaralaštvu!

Prethodni članakKlokan bez granica
Sljedeći članakŠiZ u Zagorju!

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.