Još od malih nogu, Patrick Grgić se razvija u likovnom stvaralaštvu. Pokazao nam je neke svoje radove i ostali smo oduševljeni! Pogotovo zato jer se radi o učeniku koji ne pohađa likovnu umjetnost i dizajn, već web dizajn. Iz tog razloga, zamolili smo ga da nam pošalje neke svoje radove i opiše što voli crtati te koje tehnike koristi. U nastavku možete pročitati razgovor s njim i vidjeti neke od radova.

Što je za tebe umjetnost?

Za mene umjetnost je pojam slobode, zabave i relaksacije. Svoju maštu prelijevao bih u jednostavne crteže i skice. Povlačenjem olovke ispuštao bi svoje osjećaje u svoje crteže i ostavljao komade sebe na listu. Crtanje je ostavilo jedan veliki otisak na mene i dan danas se može vidjeti.

Od kada crtaš i koje tehnike koristiš?

Kao i svaki mali „umjetnik“ krenuo sam s komadom lista i olovkom nakon godina iskustva na papiru prebacio sam se na digitalnu umjetnost. Kada sam prvi put krenuo s digitalnom umjetnosti osjećao sam se kao da sam ponovo po prvi put zgrabio olovku i list papira. Kroz crtanje sam uspio pronaći nešto što volim i nešto što želim biti. Crtanje mi je pomoglo kroz neke trenutke u životu – jednostavno sam se osjećao smireno i sretno s olovkom u ruci. Kako sam ja rastao tako je i moja mogućnost za crtanjem bila bolja. Od jednostavnih likova i likova iz mašte sve do svog stila crtanja. Kao mali volio sam, a i još uvijek volim crtati razne likove iz: stripova, mangi, filmova, serija i raznih video igara.

Što te inspirira u izradi radova?

Velika inspiracija su mi bili Leonardo da Vinci, Hirohiko Araki, Tod McFarlane i Kentaro Miura. Najveći utjecaj ostavio je Hirohiko Araki, kreator mange Jojo’s bizarre adventure. Zbog mange Jojo’s bizarre adventure, prisvojio sam tehniku sjenčanja i oblikovanja ljudskih lica. Najčešći motiv ili lik kojeg bi crtao bio bi Spider man zbog svoje okretnosti i zbog svojih poza u stripovima i filmovima. Zbog crtanja sam i krenuo s kratkim animacijama od desetak sekundi. Animacije koje bih radio su imale nekih nedostataka, ali za mene su odlične.

 

Kako nastaju tvoji radovi?

Trenutno volim crtati više digitalno, ali ne bježim od svojih korijena s papira i olovke. Program koji trenutno koristim zove se „Clip studio Pro“ – jednostavan i odličan program za crtanje.

Imaš li nekih planova za budućnost?

Plan za budućnost jest nastaviti s onime što volim i nastaviti se truditi ako imam nekakvu ideju za crtanje. Za mene je crtanje nešto što ću držati jako blizu sebe i ne mislim da ću ikad odustati od njega.

GALERIJA RADOVA

Prethodni članakVelik uspjeh naših učenika na školskom natjecanju iz engleskog jezika
Sljedeći članakOdnos muškaraca i žena u reinterpretacijama renesansnih djela

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.