Ovo je priča o jednom malom gradu i ljudima koji žive u njemu – riječi su kojima počinje mega popularna američka televizijska serija Riverdale. Temeljena je na likovima iz Archie Comics, američkog strip izdavača sa sjedištem u Pelhamu, New York.

Smještena u sadašnjost, serija prati odvažne, subverzivne postupke tinejdžera Archija, Betty, Veronice i Jugheada koji otkrivaju nadrealan život malog grada – uvrnute tajne naziru se ispod naizgled nevine površine Riverdalea. Nakon smrti jednog od bogatih i popularnih Blossom blizanaca, 4. srpnja, fantastična četvorka istražuje ubojstvo. Radnja započinje u rujnu, na početku nove školske godine koja donosi nove učenike, odnose i otkriva tajne prošlosti tog kobnog datuma.

Paleta boja i kinematografija su dvije stvari koje znatno iskaču u prvi plan, čak i u nekim trenucima zasjenjuju samu radnju. Boje, neonska svjetla omiljenog restorana Pop’s u kojem su često boravili i rasvjeta savršeno su uklopljeni u snimanje koje je bilo jednako interesantno. S druge strane, karakterizacija likova nije u potpunosti zadovoljila očekivanja. Obzirom da su svi glumci već u dvadesetima, nisu se uklopili u predviđene uloge srednjoškolaca. Kao da su izašli iz kozmetičkog salona, uvijek su izgledali krajnje savršeno, što i nije realno. Također, dijalozi, ne svi, ali dobar dio njih nije se uklapao u određenim situacijama – zvučali su naivno.

No, sve u svemu, serija sadrži mnoge neočekivane rasplete situacija i odlično odglumljene scene zbog kojih joj definitivno treba pružiti priliku i pogledati je.

Napisala: Tea Huljek, 3.MT, izvor slike: The CW

Prethodni članakI Am Ethnic (?) Lets Talk About That
Sljedeći članakModerna učionica – novi Erasmus+ projekt naše škole
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.