Predsjednica ocjenjivačkog suda Biserka Rauter Plančić, povjesničarka umjetnosti, na otvorenju izložbe i dodjeli nagrada 5. travnja 2017. istaknula je i pohvalila našu školu kao prepoznatljivu po vrsnom likovnom obrazovanju mladih. Silvio Horvat (3.d) pod vodstvom mentorice Aleksandre Mašić Tumpa dobio je specijalno priznanje, Ana Cirimotić (2.d) osvojila je 2. nagradu, a rad Ivane Pećar (2.d) zaslužio je mjesto na izložbi, obje pod vodstvom mentorice Carmen Bačura Potočić. Na natječaj je pristiglo 1070 likovnih radova, od kojih je stotinjak izloženo u predvorju velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u sklopu održavanja Tjedna glazbe za mlade.

U nastavku prenosimo obrazloženja nagrađenih radova naših učenika riječima ocjenjivačkog suda:

  • Druga nagrada dodjeljuje se Ani Cirimotić iz 2. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku koja je pod mentorstvom nastavnice Carmen Bačura Potočić ostvarila rad u tehnici višebojnog linoreza zavidne vrsnoće izvedbe, sugestivnih oblika, asocijativne uskovitlanosti linija po podlozi nebeskog kolorita, što njezin grafički list čini dojmljivo izmaštanom slikom zvjezdanih prostranstava.
  • Posebno priznanje članovi žirija dodjeljuju radu Eksplozija koju je Silvio Horvat iz 3. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, uz mentorstvo nastavnice Aleksandre Mašić Tumpa, načinio u tehnici modificirane fotografske cijanotipije. Na plohi cijan plave boje grafičkim je postupkom komponirao motiv plutajućih fragmenata stakla oštrih i nepravilnih rubova, što je prema pratećem opisu mladoga autora, jasna asocijacija na eksploziju i krhotine zvijezda.

Detaljnije informacije o natječaju i nagrađenim radovima možete pronaći na poveznici: http://www.hgm.hr/radost_slikanja_uz_glazbu.htm.

Prethodni članakGovorenje, sricanje, film i priča
Sljedeći članakHrvoje, Luka i Alan na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.