Radost slikanja uz glazbu 2017.

Na likovnom natječaju Radost slikanja uz glazbu 2017. učenici naše škole ostvarili su zapažen uspjeh svojim radovima inspiriranim filmskom glazbom Johna Williamsa iz prva tri filma filmske sage Ratovi zvijezda

0
406
pregleda

Predsjednica ocjenjivačkog suda Biserka Rauter Plančić, povjesničarka umjetnosti, na otvorenju izložbe i dodjeli nagrada 5. travnja 2017. istaknula je i pohvalila našu školu kao prepoznatljivu po vrsnom likovnom obrazovanju mladih. Silvio Horvat (3.d) pod vodstvom mentorice Aleksandre Mašić Tumpa dobio je specijalno priznanje, Ana Cirimotić (2.d) osvojila je 2. nagradu, a rad Ivane Pećar (2.d) zaslužio je mjesto na izložbi, obje pod vodstvom mentorice Carmen Bačura Potočić. Na natječaj je pristiglo 1070 likovnih radova, od kojih je stotinjak izloženo u predvorju velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u sklopu održavanja Tjedna glazbe za mlade.

U nastavku prenosimo obrazloženja nagrađenih radova naših učenika riječima ocjenjivačkog suda:

  • Druga nagrada dodjeljuje se Ani Cirimotić iz 2. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku koja je pod mentorstvom nastavnice Carmen Bačura Potočić ostvarila rad u tehnici višebojnog linoreza zavidne vrsnoće izvedbe, sugestivnih oblika, asocijativne uskovitlanosti linija po podlozi nebeskog kolorita, što njezin grafički list čini dojmljivo izmaštanom slikom zvjezdanih prostranstava.
  • Posebno priznanje članovi žirija dodjeljuju radu Eksplozija koju je Silvio Horvat iz 3. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, uz mentorstvo nastavnice Aleksandre Mašić Tumpa, načinio u tehnici modificirane fotografske cijanotipije. Na plohi cijan plave boje grafičkim je postupkom komponirao motiv plutajućih fragmenata stakla oštrih i nepravilnih rubova, što je prema pratećem opisu mladoga autora, jasna asocijacija na eksploziju i krhotine zvijezda.

Detaljnije informacije o natječaju i nagrađenim radovima možete pronaći na poveznici: http://www.hgm.hr/radost_slikanja_uz_glazbu.htm.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.